top of page

Tuoksu-ja hajusteyliherkkyydet sekä hajuton ja ei lisättyjä tuoksuja!

Ajattelin hieman kirjoittaa herkkyys ja hajuste asioista tänne blogiin. Siitä syystä, että itse olen kärsinyt koko aikuisikäni tuoksuyliherkkyydestä. Matkustimme puolisoni kanssa vähän aikaa sitten lentokoneella lomakohteeseemme. Menomatkalla jouduin pitämään huivia nenälläni, koska koneessa tuoksui todella voimakkaasti hajuvedet ja hiuslakat. Päänsärkyhän siitä minulle tuli. Muutaman tunnin päästä tuoksut lievittyivät ja oloni helpottui. Tällä lennolla päätin, että lomani jälkeen kirjoitan aiheesta tänne Hopeajalan blogiin.

Voimakkaille tuoksuille pahimmat paikat ovat teatterit, kosmetiikka osastot, työpaikat, lentokoneet, ravintolat jne..Allergisia, hajuste-ja tuoksuyliherkkiä ihmisiä on keskuudessamme melko paljon. Oireet voivat olla erilaiset. Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi ellei itse kärsi näistä asioista tai jollakin lähimmäisellä on tämä herkkyys. Tuoksu- ja hajusteyliherkkyydet ovat kaksi eri asiaa.


Lue tuoksuyliherkkyydestä:


Lue hajusteallergiasta:

Hajusteita on mm. kosmetiikkatuotteista ja pesuaineissa. Hajusteallergikko saa oireita ihonsa kanssa kosketuksissa olevista hajusteista. Mielestäni näistä asioista pitäisi enemmän puhua. Ihmisiä pitäisi kehottaa ajattelemaan hajusteiden käyttöä eri tilanteissa/paikoissa? En halua moittia ketään hajusteiden käyttäjiä, ainoastaan haluaisin, että asiasta puhuttaisiin enemmän ja voisiko hajusteiden käyttöä vähentää tai jopa olla laittamatta tiettyihin paikkoihin!

Pari kertaa olen huomannut tiedotteen missä pyydetään, että tulethan tänne ilman hajusteita. Nämä paikat oli Hollolan uimahallin pukuhuone ja Joensuun Teatteri. Hienoa, hymy tuli huulilleni.


Oletko koskaan miettinyt, kuinka montaa eri kosmetiikkatuotetta käytät päivittäin ja kuinka montaa tuoksua laitat niistä ihollesi?

Maailmasta ei tule tuoksutonta tai hajutonta, mutta niitä voisi käyttää hieman maltillisemmin. Jokainen meistä voi kokeilla viettää yksi tuoksuton päivä.


Omien ja muiden kokemusten takia olemme myös ottaneet jälleenmyyntiin verkkokauppaamme kotimaisia hajusteettomia, ei lisättyjä tuoksuja sekä luonnonkosmetiikka tuotteita. Haluamme tarjota tuotteita myös astmaatikoille, tuoksu-ja hajusteherkille ihmisille. Nämä löytyvät verkkokaupastamme omasta osiosta.

Nämä tuotteet sopivat hyvin myös herkän ihon omaaville käyttäjille.

Kärsitkö sinä jostakin näistä herkkyyksistä?

Vältteletkö tiettyä paikkoja herkkyytesi takia?Hajusteeton tuote ei sisällä lisättyjä hajusteita, eli ainesosia joiden tehtävä olisi toimia tuoksuvana (hajuste, parfume, perfume, fragrance, flavor, isoeugenol, eugenol, geraniol ja citronellol).

Toisaalta hajusteeton kosmetiikka ei automaattisesti ole täysin hajutonta, koska kosmetiikan raaka-aineet voivat itsessään tuoksua jollekin.

Kannattaa aina lukea huolellisesti tuotteen pakkausseloste, INCI.Hajusteeton tuote toimii yhtä hyvin kuin hajustettu tuote!


P.ss Sade sarjan hajusteeton vartalovoide on tarjouksessa koko maaliskuu 2024 ajan.


Kiitos, kun luit tämän tekstin. Jos tykkäsit niin klikkaa sydäntä ja saa kommentoida :)

Nähdään taas!
 

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page